Priprava na pregled dojk

Prehitite bolezen. Preventivno zdravljenje je prednost.

Pregled dojk z metodo BreastScan je priporočljiv za ženske vseh starosti. Preventivni pregled dojk z metodo BreastScan se lahko opravi ne glede na vaš menstrualni ciklus. V primeru, da je potrebna dodatna primerjalna kontrola in bi jo bilo glede na izvid meritve smiselno opraviti v optimalnem obdobju ciklusa, vas bomo na to dodatno opozorili. Pregled je primeren tudi za nosečnice in doječe matere, v kolikor pride do sprememb. Kot preventivno metodo pregled priporočamo po porodu oziroma šest mesecev po končanem dojenju. Prav tako se metoda BreastScan uporablja tudi pri ženskah s prsnimi vsadki.

Posebne predhodne priprave za pregled niso potrebne. V kolikor ima ženska, ki se odloči za pregled z metodo BreastScan, že pretekle mamografske ali ultrazvočne izvide in slike, priporočamo, da jih prinese s seboj za primerjavo. Preiskovanka sleče zgornja oblačila in med samo preiskavo leži na hrbtu z dvignjenimi rokami. Priporočamo, da je koža dojk čista in suha, nekaj ur pred samim pregledom pa priporočamo, da ne nosite pretesnega nedrčka. Pregled je popolnoma neboleč, saj naprava deluje zgolj kot sprejemnik. S posebno sondo izmerimo površinsko in globinsko temperaturo devetih točk obeh dojk s pripadajočimi bezgavkami.

Za nasvete, povezane z vašimi dojkami, vsako sredo med 11. in 12. uro na vaša vprašanja odgovarja specialistka BreastScan diagnostike, Andreja Rajh, ing. radiologije. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 12 03 – splošne informacije.