Nagrade metode BreastScan

Metoda BreastScan je najboljša novost s področja medicine

I nštutut RES je za uvedbo metode BreastScan v Evropi in drugod po Svetu prejel številne eminentne nagrade. Na podlagi kliničnih testiranj se metoda danes uporablja v več kot 100 klinik po svetu, predvsem v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Veliki Britaniji.
Slovenija je aktivno sodelovala pri uvedbi metode na evropski trg in njeni uporabi v medicinske namene. mag. Ivan Zrimšek iz podjetja RAMED, Razvoj medicinskih metod in Komende, je zanjo prejel številne nagrade in priznanja

Mednarodni sejem novosti Ženeva 2005

Na tem sejmu je poleg zlate medalje prejelo tudi posebno nagrado za najboljšo novost s področja medicine. V tej kategoriji (medicina) je sodelovalo 182 razstavljalcev iz vseh petih celin.

Mednarodni sejem novosti IENA Nurnberg 2006

Podjetje MO-GY d.o.o. je s sistemom za zgodnje odkrivanje bolezni dojk do sedaj sodelovalo na dveh mednarodnih sejmih novosti. Potem, ko je lansko leto na sejmu v Ženevi prejelo ob zlati medalji tudi posebno priznanje za najboljšo novost s področja medicine, je na letošnjem sejmu novosti IENA v Nurnbergu doseglo še večji uspeh. Poleg zlate medalje je prejelo še najvišje priznanje – Grand Prix, dodeljen s strani Evropskega Združenja Inovatorjev Podjetje MO-GY d.o.o. je s sistemom za zgodnje odkrivanje bolezni dojk do sedaj sodelovalo na dveh mednarodnih sejmih novosti. Potem, ko je lansko leto na sejmu v Ženevi prejelo ob zlati medalji tudi posebno priznanje za najboljšo novost s področja medicine, je na letošnjem sejmu novosti IENA v Nurnbergu doseglo še večji uspeh. Poleg zlate medalje je prejelo še najvišje priznanje – Grand Prix, dodeljen s strani Evropskega Združenja Inovatorjev AEI.

G. Zrimšek s priznanji (Mogy d.o.o.)

Na sejmu IENA v Nurnbergu je bilo predstavljenih 640 novosti iz 40 držav, predvsem so bile močne ekipe domačinov Nemcev, Rusije in držav daljnega vzhoda. Prejeto priznanje je najvišje priznanje, kar jih je Slovenija prejela na dosedanjih tovrstnih sejmih.

Sistem za zgodnje odkrivanje bolezni dojk so v podjetju MO-GY skupaj s svojim ruskim partnerjem začeli razvijati v letu 1994, leta 1996 pa je bil že izdelan prvi prototip. Prve klinične raziskave so bile narejene v letih 1998 – 2000 v Rusiji, na osnovi katerih so prejeli certifikat z dovoljenjem za uporabo metode v medicini.

Metoda je popolnoma nova in gre za edino napravo v svetovnem merilu, s katero je možno neinvazivno meriti temperaturo v globini tkiva. Z napravo lahko ugotovijo bolezenske procese že dolgo pred nastankom strukturnih sprememb in s tem opozorijo na proces v najzgodnejši fazi bolezni. Ker je metoda neinvazivna, je uporabna kot preventivna metoda tudi za mlajše ženske do 40 let (za njih namreč mamografija ni priporočljiva) in je s tem praktično edina metoda, s katero le-te lahko preverijo svoje zdravstveno stanje.