Preventivni program BreastScan

Zaupajte nam zdravje vaših dojk

Rak dojke je še vedno bolezen žensk z največjo smtnostjo. Center zdravja MO-GY, že od leta 1995 izvaja preventivne preglede dojk z metodo BreastScan. Slovenija je s tem ena prvih držav v svetu, ki je pričela z uvedbo metode medicinske radiotermometrije v medicinske namene. Metoda BreastScan je plod mednarodnega sodelovanja pri čemer je pomemben del prispeval mag. Ivan Zrimšek, ki skupaj s tujimi strokovnjaki izpopolnil metodologijo metode in zanjo prejel številna mednarodna priznanja ni nagrade. Leta 2005 je tako metoda BreastScan prejela najvišjo nagrado za medicinsko novost na sejmu inovacij v Švici ter istovrstno najvišje priznanje na nemškem sejmu IENA.
Metoda BreastScan se danes uporablja v več kot 100 klinikah po vsem svetu, najbolj je razširjena v Rusiji, Kanadi in ZDA (pridobljen tudi FDA test), pa tudi v Avstraliji, na Japonskem, Slovaškem, v Avstriji, Veliki Britaniji in drugod.

Rak dojke v Sloveniji in Svetu

Podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kažejo, da je samo v letu 2018 za rakom dojke zbolelo več kot 2 milijona žensk, od tega jih je umrlo več kot 620.000. V Sloveniji vsako leto za rakom dojke zboli več kot 1.300 žensk, umre pa več kot 400.

Raziskave in razvoj so zato usmerjene predvsem k uvedbi novih metod, ki bi zaznale spremembe v dojki v tako imenovani predklinični fazi (dokler ni vidnih oziroma tipnih simptomov). Metoda BreastScan v tem okviru predstavlja pomembno vlogo.

Program BreastScan v Sloveniji tako še vedno služi kot pomembna analitična baza za nadaljnje izpopolnjevanje metode, razvoj in raziskave. V program so vključene vse ženske, ki opravijo pregled v metodo BreastScan, poleg svetovanja in dokumentacije, ki jo prejmete ob pregledu pa ponujamo tudi brezplačne nasvete.

Kontaktirajte nas:

  • preko brezplačnega telefona 080 12 03
  • preko elektronske pošte [email protected]
  • anonimno preko foruma Preventivni pregledi dojk na portalu MedOverNet
  • na številnih delavnicah in konferenca

Imate vprašanja, povezana z vašimi dojkami?

  • kateri so znaki bolezni dojk (simptomi raka dojke)
  • katera diagnostična metoda je najbolj primerna za vas
  • kdaj opraviti preventivni pregled dojk
  • samopregledovanje dojk; kako in kdaj ga opraviti

Za nasvete, povezane z vašimi dojkami, vsako sredo med 11. in 12. uro na vaša vprašanja odgovarja specialistka BreastScan diagnostike, Andreja Rajh, ing. radiologije. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 12 03 – splošne informacije.